Karczma

Gotujemy ze świeżych składników

Karczma specjalizuje się w serwowaniu potraw tradycyjnej kuchni polskiej.
W  menu znalazło się miejsce zarówno dla ręcznie lepionych pierogów, jak też szlachetnych i dzikich mięs ubranych w aromatyczne zioła.
Dawno zapomniane przepisy i receptury ożywione w karczmianych  garncach zachwycają prostotą
i wybornym smakiem. Serwuje się tu także dania wegetariańskie. Zgodnie
z duchem czasu i miłością do tradycji. 

Nasze jedzenie przygotowane jest z pasją

Przycupowi bliska jest idea Slow Food: W zgodzie z naturą, w zgodzie z tradycją,
w zgodzie z człowiekiem.
Wszystkie produkty pozyskiwane są od sprawdzonych, głównie lokalnych  dostawców, najwyższej jakości, a potrawy przyrządzane bez dodatków chemicznych. Na karczmianych ławach goszczą głównie tradycyjne napitki staropolskie.Piwa rzemieślnicze lokalnego browaru Roch, pitne miody Pasieki Jaros, jednej z najstarszych w Polsce, okowity, śliwowice. Jako jedyni
w Kotlinie Jeleniogórskiej serwujemy wyborne wina Transylwanii.